Loading...
Language selection: Ελληνικά English

Χορηγοί

logo-enel 

 

 

Παρασκευή 29 Μάρ 2019
ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 42ο ΓΥΡΟ "ΘΥΣΙΑΣ"
Κλίκ για μεγέθυνση

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 Ο ιστορικός κλασικός αγώνας  ολοκληρώθηκε για 42η  φορά σήμερα  25η Μαρτίου 2019, με απόλυτη επιτυχία, σε ιδανικές  καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και τις δύο ημέρες (24 και 25 Μαρτίου) με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης στην Κ. Αχαΐα και   τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) αντίστοιχα.

Με μεγάλο νικητή στα 103 ΚΜ  τον ΗΛΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ του Κρόνου Νικαίας με χρόνο 2 ώρες 53΄54΄΄, δεύτερο τον ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ με 2.56΄.23΄΄.και τρίτο τον ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ από τον ΤΑΛΩ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 2.56΄.29΄΄ στην κλασική  διαδρομή Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) αποστάσεως 103ΚΜ.
Στον αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, GEOFFREY PYATT. Ο 55χρονος αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ' και τερμάτισε με χρόνο 3.07΄.21΄΄ πολύ καλλίτερα από πέρυσι που είχε χρόνο 3.41΄.06΄΄Είναι .λάτρης της ποδηλασίας και δεν δυσκολεύτηκε να αγωνιστεί και να βελτιώσει την απόδοση του που ήταν και ο στόχος του. Στις άλλες κατηγορίες οι νικητές : τα πλήρη αποτελέσματα στο παρακάτω link.

Η συμμετοχή τελικά ήταν  η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αφού συμμετείχαν συνολικά 362  από τους 400 αθλητές που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες  που επικράτησαν βοήθησαν να καταρριφτεί και το ρεκόρ συμμετοχών. Στο αγωνιστικό διήμερο  24 και 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, διεκδίκησε  την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ». Τα πλήρη αποτελέσματα του 42ου αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΈΝΑ ΣΤΟ link : https://esportevents.gr/events/events.php?id=899

Οι απονομές έγιναν με καθυστέρηση λόγω της κοσμοσυρροής στην πόλη των Καλαβρύτων ώρα 15.15  στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης βουλευτή ΑΝΔΡΕΑ ΡΙΖΟΥΛΗ , του Πρέσβη των ΗΠΑ GEOFFREY PYATT, του Δημάρχου Καλαβρύτων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΟΥΡΑ, , του πρώην Υπουργού ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΙΜΗ, τον Περιφερειακό σύμβουλα Θεόδωρο Νασιώτη, από την ΕΛΛΑΣ ο Δ/ντης Περιφερειακής Δ/νσης ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, από την Α.Ε.Α.Ε. ο Γ. Γραμματέας Ουσταμπασίδης Ρήγας και ο Ταμίας Ζακεστίδης Κων/νος,  την εκπρόσωπο της ΦΛΟΓΑΣ             κα Παπαϊωάννου Τασία, του  Προέδρου του Π.Ο.Πατρών ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Πατρών.

Η Α.Ε.Α.Ε. και ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ για την συνεργασία διοργάνωσης των 1ων Πανελλήνιων αγώνων Αστυνομικών στα πλαίσια του 42ου Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» αντάλλαξαν αναμνηστικά.

Επίσης αισθητή ήταν και η παρουσία της φλόγας  και στην εκκίνηση των αγώνων στην πλατεία Γεωργίου καθώς επίσης και στις απονομές των νικητών στην πλατεία Καλαβρύτων.

Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και αντιπροσωπία του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος" που τράνταξαν την πλατεία των Καλαβρύτων με τις κουμπουριές τους! 

Την προηγούμενη ημέρα 24-3-2019 στην Κ. Αχαΐα διεξήχθη το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τον Γ.Σ. Δύμης .

Νικητής Ανδρών αλλά και στην Γενική κατάταξη ο ταλαντούχος αθλητής του Π.Ο. Πάτρας Ο ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΜΙΛΤΟΣ με χρόνο 18:15 2ος ο ΝΕΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με 18:32 του Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ και 3ο τον ΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟ ΧΕΛΛΕΡ ΠΑΝ. Με 18:47 του Π.Ο.ΒΟΛΟΥ. Στην κατηγορία Εφήβων 1ος ο ΚΑΡΑΤΣΙΒΗΣ ΠΑΝ. Με χρόνο 19:00 του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 2ο τον PHILIP NIELSEN 19:15 και 3ο τον ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ  με 19:55 του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ.  Στην κατηγορία Γυναικών 1η η ΤΣΑΒΑΡΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΙΧΑΛΙΤΣΑ με 22:09 του Π.Σ. ΡΟΔΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 2η η ΣΥΝΤΖΑΝΑΚΗ ΚΩΝ. με 22:22  3η η ΛΙΟΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ με 22:30 αμφότερες του ΤΑΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, στους Παίδες 1ος ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ ΝΙΚΗΦ. Με 20:24  του Α.Ο.ΘΗΣΕΑ  2ος ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με 20:40 του ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ και 3ος ο ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝ. Με 21:02 του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Τα Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών   ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων  , καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ και την 3 Ε για την προσφορά των ισοτονικών και νερών. Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία  που υπήρξε και στους δύο αγώνες. Επίσης το ΕΚΑΒ και τον Ε.Ε.Σ για την κάλυψη του αγώνα με ασθενοφόρα. Την λέσχη ΛΕΜΟΚΑ την αγωνόδικο και οργανωτική επιτροπή  , τους Μοτοσικλετιστές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα  σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα του φετινού αγώνα λόγω της συμμετοχής του πρέσβη των ΗΠΑ.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που και τα σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους .

Διεύθυνση E-mail Τηλέφωνα   Social Media

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Πατρών Κλάους 93 & Ρίτσου 

26335  ΠΑΤΡΑ

info@popatras.gr

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

Κιν.: (0030) 6979336444

Τηλ.: (0030)2610271810

Fax: (0030) 2610271810

   

 

Copyright © 2014 - 2024 Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών