Loading...
Language selection: Ελληνικά English

Χορηγοί

logo-enel 

 

 

 

Sunday 03 May 2015
photo
Click to enlarge
photophotophotophotophotophotophoto

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΣΤΕΡΣ- ΠΑΙΔΩΝ-ΠΠΑΙΔΩΝ-ΜΙΝΙ

«Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

6η Ποδηλατική Βόλτα Πανεπιστήμιο – Πάτρα

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη ο έκτος ποδηλατικός αγώνας αντοχής την Κυριακή 3-05-2015 μετά από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Π.Ο.Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Δήμο Ναύπακτου, διοργάνωσε τον έκτο ποδηλατικό αγώνα «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» στις κατηγορίες (ΜΑΣΤΕΡ –ΠΑΙΔΩΝ- ΟΠΕΝ) – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και ΜΙΝΙ.

Η εκκίνηση εδόθη στις 09.50 από το ιστορικό λιμάνι της Ναύπακτου παρουσία του Δημάρχου Ναύπακτου, εκπροσώπου του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ Χρ. Παπαδόπουλου, του συντονιστή του Πανεπιστημιακού γυμναστηρίου κ. Νίκο Βασιλείου άλλων τοπικών φορέων, καθώς και αρκετών φίλων του ποδηλάτου που με χειροκροτήματα επευφημούσαν τους αθλητές. Συνολικά η συμμετοχή των αθλητών ανήλθε στα 150 άτομα. Είναι ρεκόρ συμμετοχών των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Πρόθεση του Πανεπιστημίου του Δήμου Ναυπάκτου αλλά και δική μας είναι η διατήρηση αυτής της εκδήλωσης, και η περαιτέρω ανάπτυξη της.

Όλοι μαζί οι αθλητές (εκτός των μικρών κατηγοριών ΠΠ και ΜΙΝΙ) περάσανε την γέφυρα Αντίρριου - Ρίου. Στην συνέχεια μετά από περίπου 40 λεπτά από την εκκίνηση μπήκαμε στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου εδόθη το ελεύθερο για να αρχίσει η ανάβαση Καστριτσίου αποστάσεως 7.2 ΚΜ για τις κατηγορίες Παίδων - Μάστερ και Οπεν. Από την ανηφόρα στον χώρο του Πανεπιστημίου δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο οι αθλητές έδειξαν τις διαθέσεις τους για τον μεγάλο συναγωνισμό που θα εκδηλωνόταν στην συνέχεια. Από τα πρώτα μέτρα με δυνατό ντεμαράζ οι αθλητές έγιναν μαστίχα με συνέπεια στο δευτερο ΚΜ να έχει αποσπαστεί οι Καταπόδης Λουκάς και σε λίγα μέτρα να ακολουθούν αρκετά μικρά γκρουπ αθλητών. Τελικά στην γενική κατάταξη πρώτος τερμάτισε ο Καταπόδης Λουκάς ΜΑ του Πήγασου Κυψέλης και στην συνέχεια ο Παίδας Χριστάκος Δημήτρης του Σπαρτιατικού, και Φράγκος ΝΙικήτας ΜΒ του Πήγασου Κυψέλης.

Συμμετείχαν τα σωματεία Α.ΕΚ. Τρίπολης – Σπαρτιατικός Γ.Σ. – Γ.Σ. Δύμης – ΦΟΙΒΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ – Ποδηλατοδρόμος – Ο.Φ.Π.Ιωαννίνων- Παναθηναικός Α.Ο. – ΑΠΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – Π.Ο.Τρίπολης – ΕΡΜΗΣ Μαρκόπουλου – Μεσσηνιακός Γ.Σ. – ΠΡΟΟΔΟΣ Ραφήνας–– Α.Ο. Πήγασος – Κορινθιακός Π.Ο.- Α.Ε.Κ. Αθηνών και ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ .

Συγχρόνως στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης διοργανώθηκαν αγώνες ποδηλασίας για μικρές κατηγορίες Παμπαίδων - Μίνι μεγάλων και Μίνι μικρών. Έγιναν συνολικά δύο αγωνίσματα Ατομική Χρονομέτρηση και το 4CROSS.

Τα πλήρη αποτελέσματα όλων των κατηγοριών στη συνέχεια.

Οι απονομές έγιναν μπροστά από το κτήριο της Πρυτανείας παρουσία πλήθος φίλων του ποδηλάτου που είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν στην ποδηλατική βόλτα μεταξύ Πανεπιστημίου και Πλατείας Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον Π.Ο.Πατρών, και τον Δήμο Πατρέων. . Συμμετείχαν στην ποδηλατάδα περίπου 300 άτομα κατά τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς. Με την εμπειρία των ανθρώπων του Π.Ο.Πατρών των Μοτό των αθλητών του Π.Ο.Πατρών και της Τροχαίας Πατρών, η ποδηλατική βόλτα κατέληξε στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης στο τέλος της βόλτας έγιναν κληρώσεις δώρων προσφορά της εταιρείας IDEAL στους συμμετέχοντες στην βόλτα.

Ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ επιθυμεί να εκφράσει, , τις ευχαριστίες του στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ιδιαίτερα στην Πρύτανη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (σε όλο το προσωπικό) με το οποίο είχαμε μία άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και σε όλους όσους εργάστηκαν και μόχθησαν για να υπάρξει τελικά αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους αθλητές και συνοδούς που τίμησαν με την παρουσία σας τους διασυλλογικούς αγώνες <<Η Γέφυρα μας Ενώνει>>

Ακόμα όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατική βόλτα γιατί αυτό δυναμώνει την φωνή μας για την διεκδίκηση από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δημιουργία Ποδηλατοδρόμων.

Τους υποστηρικτές χορηγούς ΙDEAL- ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.- ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν σωστοί αγώνες για τους αθλητές αλλά και για τη διάδοση του ποδηλάτου στο ευρύ κοινό που μπόρεσε να συμμετάσχει στην 6η ποδηλατική βόλτα από την Πανεπιστημιούπολη Πατρών στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Τροχαία Ναύπακτου και την Τροχαία Πατρών για την άψογη συνεργασία που είχαμε και όλα κύλησαν ομαλά. Επίσης στον Ε.Ε.Σ. για την βοήθεια του σε όλες τις εκδηλώσεις

Πάτρα 3-05-2015

Από το γραφείο τύπου

 

 

Του Π.Ο. Πατρών

 

 

 

Διεύθυνση E-mail Τηλέφωνα   Social Media

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Πατρών Κλάους 93 & Ρίτσου 

26335  ΠΑΤΡΑ

popatras71@gmail.com

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

Κιν.: (0030) 6979336444

Τηλ.: (0030)2610271810

Fax: (0030) 2610271810

   


© Copyright 2014 - 2022 Patra's Cycling Club