Loading...
Language selection: Ελληνικά English

Χορηγοί

logo-enel 

 

 

 

Thursday 26 Mar 2015
Ο ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ
Click to enlarge
Ο ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣΟ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 38ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ

Ο κλασικός αγώνας που πραγματοποίησε φέτος τα 38α γενέθλια του τελείωσε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν κατά τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας την 25η Μαρτίου 2015. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική αφού οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν πάρα πολύ δύσκολες αφού έβρεχε συνεχώς και είχε πάρα πολύ δυνατό αέρα (κόντρα). Οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΑΣΤΕΡΣ) έφτασαν τελικά τους 239 αθλητές από τις αρχικές 353 δηλώσεις.

Στο αγωνιστικό διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, διεκδίκησε την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ»

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ :

Ο Γύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» Άραξος (Τείχος Δυμαίων) – Λάπα αποστάσεως 11 ΚΜ στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων. Οι αθλητές κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες , με μόνο λίγο αέρα ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν μία καταπληκτική διαδρομή, 11 ΚΜ στο υπέροχο δάσος της Στροφιλίας.

Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ με χρόνο 0:13:52 από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με δεύτερο τον ΝΕΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ και τρίτο τον ΑΧΤΥΠΗ ΑΝΤΩΝΗ από τον Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.

Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 0:13:59 με δεύτερο τον ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ από Α,Ο ΘΗΣΕΑΣ και τρίτο τον ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ.

Η αφετηρία της διαδρομής είχε στόχο να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφιλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας, προστατευμένη περιοχή από τη σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας. Στην Αφετηρία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου Χρήστος.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια για μια φορά ακόμη της μοτοσυκλετικής λέσχης ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. του Αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας και βέβαια του Ο.Τ.Α.Δ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Μετά το πέρας του αγώνα έγιναν οι απονομές στους νικητές στο ξενοδοχείο Niforeika Beach. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ, Ξ. Μπαχράς, ο αντιδήμαρχος του δήμου Δυτικής Αχαΐας Άγγελος Διακάτος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Σπύρος Πολίτης, τα μέλη της διοίκησης του ΛΕΜΟΚΑ, Κώστας Παυλίδης και Σπύρος Ταρνάρης, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δύμης Θεόδωρος Λιακόπουλος, ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου ΑΡΙΑ Στάθης Κοκκίνης, πολλοί πολίτες από την περιοχή αλλά και την Πάτρα και φυσικά αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου.

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ 25-3-2015

Στις 25-3-2015 ο μόλος Αγ. Νικολάου γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 68 ετών. Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για έντονη βροχή που επιβεβαιώθηκαν, στην εκκίνηση παρουσιάστηκαν 239 αθλητές. Οι αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν τον έντονο κόντρα άνεμο την συνεχή βροχή και το αρκετό κρύο. Έγιναν δύο εκκινήσεις στις 09.15 για την κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ και των ΓΥΝΑΙΚΩΝ για να διανύσουν περίπου 80ΚΜ και στις10.15 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ για να διανύσουν περίπου 100ΚΜ. Και στους δύο αγώνες έγινε Προεκκίνηση και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους ΜΑΣΤΕΡΣ στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών – Πύργου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΣΤΕΡΣ: Αμέσως όταν δόθηκε το ελεύθερο οι αθλητές δεν προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από την αρχή λόγω του ισχυρού ανέμου και της βροχής. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο τρία μεγάλα γκρουπ. Μετά την Χαλανδρίτσα που αρχίζει η πρώτη δύσκολη ανηφόρα οι αθλητές προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Τελικά δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ περίπου 15 αθλητών που με συνεχή ντεμαράζ ανέβαζαν τον ρυθμό του αγώνα. Στο σημείο αυτό έπαθε λάστιχο ο Καταπόδης Λουκάς και έμεινε αρκετά πίσω από το πρώτο γκρουπ. Τα γκρουπ διασπάστηκαν σε μικρότερα και έως το κομπηγάδι είχαμε το ίδιο σκηνικό, ώσπου ό Καταπόδης Λ. έπιασε τους προπορευμένους και αφού πήρε κάποιες ανάσες, έδωσε τον δικό του ρυθμό στην κούρσα και αποσπάστηκε μαζί με τον ΚΟΛΙΟ Β. Στον Προφ. Ηλία έφυγε και από το Κολιό και μέχρι τον τερματισμό διατηρήθηκε η διαφορά του μισού λεπτού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Φασόη Βαρβάρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ μπόρεσε και κόλησε σε κάποιο γκρουπ Μάστερ και αποσπάστηκε εύκολα από τις Τσεσμετζίδου Δέσποινα με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και να τερματίσει πρώτη με δεύτερη την Τσεσμετζίδου και Τρίτη την Ανδρεάδου Γεωργία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΔΡΩΝ: Από την πρώτη ανηφόρα στο Παυλόκαστρο ο αθλητής ΔΑΝΤΟΣ του ΠΕΣΑ Αστέρας αποσπάστηκε από το κυρίως γκρουπ και έκανε μια μικρή διαφορά , στην συνέχεια και πριν την Χαλανδρίτσα ο αθλητής ΣΙΜΙΤΖΗΣ του ίδιου σωματείου αποσπάστηκε από το κυρίως γκρουπ και αφού έπιασε και τον Δάντο διατήρησαν μια διαφορά του ενός λεπτού. Το σκηνικό αυτό κράτησε μέχρι τα τελευταία 15ΚΜ όπου ο Ηλίας ΠΕΡΙΚΛΗΣ με δυνατό ντεμαράζ έπιασε τους προπορευμένους , όμως μαζί με τους τρεις αθλητές μαζεύτηκαν άλλοι 10 αθλητές και όλοι μαζί μπήκαν στην ανηφόρα της Αγίας Λαύρας. Εκεί κάνει την προσπάθεια του ο ΚΟΡΤΙΔΑΚΗΣ του ΤΑΛΟΥ και ακολουθεί ο ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ του ΠΕΣΑ που αποσπώνται από το γκρούπ , στην συνέχεια αποσπάστηκε ο ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ της ΛΑΡΙΣΑΣ , ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ του ΠΕΣΑ ο ΚΑΛΥΒΡΕΤΑΚΗΣ του ΤΑΛΟΥ και ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ του Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ, του οποίου η προσπάθεια ήταν εξαιρετική αφού κατάφερε να περάσει τους περισσότερους αθλητές εκτός του 1ου και του 2ου.

Οι απονομές έγιναν την προγραμματισμένη ώρα στο ΗΡΩΩΝ όπου έγινε και ο τερματισμός του αγώνα σε συνθήκες δύσκολες με πολύ αέρα και χιονιά. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. ΛΑΖΟΥΡΑΣ Γ. τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠ ΛΕΜΗΣ Ν. – ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Σ.

Τα Δ.Σ του Π.Ο.Πατρών ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πατρέων το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων , καθώς επίσης και τους χορηγούς του FANTA., IDEAL, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε, .PANTA παιχνιδοκαταστήματα  την INTERAMERICAN,και το περιοδικό MBIKE Επίσης την Π.Ε.Π.Α και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Καλαπόδη Γ. και την γραμματέα κα Καλιφατίδου Ρούλα για την άψογη συνεργασία.

Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία και την Λιμενική Αστυνομία. Επίσης τον Αλυτάρχη την αγωνόδικο επιτροπή και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Επίσης όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Φωτογραφίες από τον αγώνα στο link : http://www.nassostriantafyllou.gr/sports/2015/0325_38os_gyros_thysias)

Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα πλήρη αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε πολύ.

 

Διεύθυνση E-mail Τηλέφωνα   Social Media

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Πατρών Κλάους 93 & Ρίτσου 

26335  ΠΑΤΡΑ

popatras71@gmail.com

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

Κιν.: (0030) 6979336444

Τηλ.: (0030)2610271810

Fax: (0030) 2610271810

   


© Copyright 2014 - 2022 Patra's Cycling Club