Loading...
Language selection: Ελληνικά English

Χορηγοί

logo-enel 

 

 

 

Saturday 26 Mar 2016
39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"
Click to enlarge
39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"39ος ΓΥΡΟΣ "ΘΥΣΙΑΣ"

O Ο ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ

39ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ «ΘΥΣΙΑΣ»

Ο κλασικός αγώνας που διοργανώθηκε για 39η φορά τελείωσε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν κατά τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) την 25η Μαρτίου 2016. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική αφού οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν  δύσκολες αφού έβρεχε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, η θερμοκρασία που επικρατούσε στον τερματισμό ήταν 6 βαθμοί . Οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΑΣΤΕΡΣ) έφτασαν τελικά τους 276 αθλητές από τις αρχικές 343 δηλώσεις.

Στο αγωνιστικό διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, διεκδίκησε την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ»

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ :

Ο Γύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» Άραξος (Τείχος Δυμαίων) – Λάπα αποστάσεως 11 ΚΜ στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων. Οι αθλητές κάτω από καλές καιρικές συνθήκες , με μόνο λίγο αέρα ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν μία καταπληκτική διαδρομή, 11 ΚΜ στο υπέροχο δάσος της Στροφιλίας, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με χρόνο 0:14:08 από τον Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με δεύτερο τον ΝΕΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ και τρίτο τον ΑΧΤΥΠΗ ΑΝΤΩΝΗ από τον Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.

Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 0:14:54 με δεύτερο τον ΧΡΙΣΤΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ από ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ Γ.Σ. και τρίτο τον ΛΙΝΑΡΔΟ ΝΙΚΟ από ΠΣΚ ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ.

Η αφετηρία της διαδρομής είχε στόχο να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφιλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας, προστατευμένη περιοχή από τη σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια για μια φορά ακόμη του Ο.Τ.Α.Δ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , του Αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας και βέβαια της μοτοσικλετικής λέσχης ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. Μετά το πέρας του αγώνα έγιναν οι απονομές στους νικητές στο ξενοδοχείο Niforeika Beach. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ, Ξ. Μπαχράς, , τα μέλη της διοίκησης του ΛΕΜΟΚΑ, Κώστας Παυλίδης και Σπύρος Ταρνάρης, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δύμης Θεόδωρος Λιακόπουλος, και φυσικά αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ 25-3-2016

Στις 25-3-2016 το παλαιό λιμάνι γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 68 ετών. Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για βροχή που επιβεβαιώθηκαν, στην εκκίνηση παρουσιάστηκαν 276 αθλητές. Οι αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν την συνεχή βροχή και το αρκετό κρύο. Έγιναν δύο εκκινήσεις την 09.20 για την κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ για να διανύσουν περίπου 80ΚΜ και την 09.50 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ για να διανύσουν περίπου 100ΚΜ. Και στους δύο αγώνες έγινε Προεκκίνηση και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους ΜΑΣΤΕΡΣ στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών – Πύργου.

Στην κατηγορία των Ανδρών επικράτησε ο ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ ΧΑΡΗΣ αθλητής της VILLENEUNE SAINT GERMAIN Στην κατηγορία των Εφήβων ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Π.ΟΧ. ΤΑΛΩΣ , στην κατηγορία Γυναικών Η ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Στους Μάστερ Α΄ Ο ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ στους Μάστερ Β΄Ο ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ, στην Μάστερ Γ΄ Ο ΓΚΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ και στην Μάστερ Δ΄ Ο ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Π.ΟΠΑΤΡΩΝ.

Οι απονομές έγιναν την προγραμματισμένη ώρα στο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία εκπροσώπων των δύο χορηγών μας IDEAL Ν.ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, του Προέδρου της Ε.Ο.Π. του Προέδρου της ΠΕΠΑ του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. Σάββα Τσοπούρογλου αθλητών Συνοδών και φίλων του ποδηλάτου.

H διοργανώτρια εταιρεία του UCI Rhodes GranFondo Tour, Sports Tours Hellas, με παραγωγό εταιρεία την RodosCycling σε συνεργασία με τον διοργανωτή σύλλογο του αγώνα Θυσίας, Π.Ο Πατρών, προσφέρει στους 4 πρώτους νικητές της κάθε ηλικιακής κατηγορίας του αγώνα Αντοχής (Ανδρών-Μaster-Γυναικών) ειδικά προνόμια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο μεταξύ 22-24 Απριλίου 2016, όπως περιγράφονται παρακάτω:

1. Δωρεάν Διαμονή για 3 ημέρες-νύκτες στο ξενοδοχείο Blue Bay Hotel 4* σε δίκλινο δωμάτιο.

2. Δωρεάν διατροφή All Inclusive.

3. Έκπτωτη 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή σε αθλητές, συνοδούς και οχήματα.

Τα Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πατρέων το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων , καθώς επίσης και τους χορηγούς του FANTA., IDEAL, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΟΝΟΣ, ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, PANTA παιχνιδοκαταστήματα,. Επίσης την Π.Ε.Π.Α και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Καλαπόδη Γιώργο για την άψογη συνεργασία.

Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία που εφέτος ιδιαίτερα στην περιοχή της Στροφιλιάς η κάλυψη υπήρξε άψογη.. Επίσης τον Αλυτάρχη την αγωνόδικο και οργανωτική επιτροπή , τους Μοτοσυκλετιστές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και τέλος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που συμμετείχε με 12 διασώστες και τρία οχήματα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Επίσης όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

 

Διεύθυνση E-mail Τηλέφωνα   Social Media

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Πατρών Κλάους 93 & Ρίτσου 

26335  ΠΑΤΡΑ

popatras71@gmail.com

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

Κιν.: (0030) 6979336444

Τηλ.: (0030)2610271810

Fax: (0030) 2610271810

   


© Copyright 2014 - 2022 Patra's Cycling Club